RECEPTY

Čokoládové fondue - recepty:

Mléčná čokoládová fondue

600g mléčné čokolády do fontány, 85 ml rostlinného oleje s neutrální příchutí

Rozlamte čokoládu na malé kousky a rozpusťte ji v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni. Poté přidejte olej a důkladně rozmíchejte.

Jemně hořká fondue

600 g hořké čokolády do fontány, 75 g kokosového tuku

Rozlamte čokoládu na malé kousky a rozpusťte ji v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni. Když je zcela roztavená, přidejte kokosový tuk a míchejte tak dlouho, dokud nevytvoří hladká hmota.

Dietní čokoládová fondue

500 g dietní mléčné čokolády, 150 ml 1,5% mléka

Zahřejte mléko a za stálého míchání v něm roztavte čokoládu

Fondue Ledové kaštany

400 g hořké čokolády na vaření, 200 g ledových kaštanů, 80 ml rostlinného oleje

Rozlamte čokoládu i ledové kaštany na malé kousky a rozpusťte ji v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni. Poté přidejte olej a důkladně rozmíchejte.

Pomerančové fondue

500 g mléčné čokolády pro fontány, 15 lžic kondenzovaného mléka, 5 lžic pomerančové šťávy

Rozlamte čokoládu a rozpusťte ji v rozehřátém kondenzovaném mléce. Vmíchejte pomerančovou šťávu. Podle potřeby ředit do správné konzistence slunečnicovým olejem - čokoláda musí stékat ze lžíce.

Čokoládové fondue s likérem

500 g mléčné čokolády na fondue, 300 ml smetany ke šlehání, 5 polévkových lžic likéru

Zahřejte smetanu do mírného varu. Poté smetanu odstavte a nasypte do ní čokoládu. Čokoládu mícháním rozpusťte ve smetaně. Přidejte likér a promíchejte. Podle potřeby ředit do správné konzistence - pokud je potřeba směs zahustit tak přidáme čokoládu a pro naředění přidáme smetanu.

Náhodné produkty
Dotaz na prodejce

Potřebujete poradit?